Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

307 halálos áldozata van a Kínai esőzéseknek - köztük a metróban megfulladt emberek is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kína középső részén heves esőzések pusztítottak a múlt hónapban. Ezek egy része egyszerűen a monszunhoz köthető, egy részéért azonban In Fa tehető felelőssé, mely tájfun nem volt olyan erős, de hatalmas mennyiségben szállította a csapadékot.

kép: AFP

A monszun miatt igazán a nagy mennyiségű eső nem lepi meg a helyieket. Igaz, ami nekünk nagynak számít, az itt átlagos, vagyis a 2-300 mm csapadék tökéletesen megszokott. De nem egyetlen óra alatt.

kép: China Daily via REUTERS

A Közép-Kínát ért esőzések sok halálos áldozatot szedtek, mostanra a hivatalos adatok 302 embert említenek, mely sajnos több, mint háromszorosa a korábban jelentett adatoknak. Ezen felül 50 embert továbbra is eltűntként kezelnek, túlélésük pedig sajnos erősen kétséges.

Az igazán nagy pusztításZhengzhouvárosában zajlott le. Ez július 20-án történt, amikor 16:00 és 17:00 között a városban 201,9 mm csapadék zúdult le, és az embereknek esélyük sem volt a menekülésre, sokan a metrókban fulladtak meg. Csak ebben a városban 297 ember leletehalálátaz esőzések miatt, de további 10 halálos áldozat is volt három másik városban.

kép: RFA

Az anyagi károk is kiemelkedőek, mintegy 24 474 házat tett tönkre a víz, ezek az ingatlanok vagy teljesen megsemmisültek, vagy lakhatatlanná váltak. Emellett pedig 972 000 hektáron pusztult el a termés, ami katasztrofális, hiszen a terület Kína fő búzaellátója.

kép: cnn

lead kép: bbc - getty