Június 13. Csütörtök, Anett

Ománban is durván esik, egy ház is összeomlott, amiről videó is készült

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ománban a július nem kifejezetten esős időszak. Persze némi csapadék ilyenkor is előfordul, de igazán nagy esőzésekre inkább az év elején, vagy áprilisban lehet számítani. Éppen ezért szokatlan, hogy július 15 óta heves esőzések sújtják az országot, jelentős áradásokat okozva.

kép: Royal Oman Police (ROP)

A jelenség oka a helyi meteorológusok szerint az Ománi-öböl felül érkező alacsony nyomású rendszer, mely nagy mennyiségben szállítja a szárazföldre az esőt is. Ez azonban szokatlanul nagy mennyiség, ami még a szakembereket is meglepte.

kép: ROP

A fővárosban a heves esőzések július 16-án odáig fajultak, hogy a teljes közlekedés megbénult, holott nem is ez a terület volt a legcsapadékosabb az országban. Az ugyanis Sur városa volt, ahol 28 óra alatt 204 mm eső zúdult az emberek nyakába.

A közlekedési fennakadások szinte mindenholjelentősek, több területen az áramszolgáltatás is szünetel. Az áradásokban eddig 3 ember tűnt el, és 4 halálos áldozatot tartanak nyilván, közülük kettő gyermek.

Az érintett területeken az épületek is erősen megsínylik az esőzés hatásait, Al Aija város területén egy épület össze omlott, amiről videó is készült. Szerencsére a házban nem tartózkodott senki az omlás idején.

kép: ROP

lead kép: Civil Defense and Ambulance Oman