Április 28. Vasárnap, Valéria

New York egyes metróiban 1 méternyi vizet hagyott Elsa

Világidőjárás
2021. július 15. 14:00
null

A szezon 5. nevezett vihara, Elsa messze nem a legerősebb hurrikán, mellyel találkozhattunk. Mostanra még csal el sem éri azt a szélerősséget, melyet megkövetelne egy hurrikán minősítés, vagyis Elsa “csak” trópusi vihar mivoltában rombol az USA partvidékén.

Lehet, hogy csak trópusi vihar, de eljutott egészen New Yorkig, és komoly károkat okozott a nagy almában, de New Jersey és Connecticut egyes részei sem úszták meg a szeszélyes hölgy tombolását.

Elsa ugyanis nem csak esőt, hanem szelet is hozott magával, és bár annak erőssége a hurrikán kategóriához nem volt elég, a fákat tetőket és felső-vezetékeket így is vígan rongálta. A leginkább azonban az eső jelentett gondot, mely New York egyes részein durva áradásokkal volt jelen, melyek elérték az 1 méteres mélységet is.

Az áradások nem csak a kocsikban és a házakban okoznak károkat, de a metrót sem kímélik, mely New York életének központi ütőere. Most azonban a nagy mennyiségű víz erősen megnehezítette a közlekedést, sőt, a vonatközlekedésre is rányomta bélyegét, több elővárosi vonatot is le kellett állítani.

A helyi rendőrség többször is kénytelen volt beavatkozni, mikor az áradás miatt az autójukban rekedt embereket kellett menteni. Hogy a víz elönti a metrót New Yorkban nem egyedülálló eset, az utóbbi években többször is előfordult, így a helyi vezetés igyekszik megoldást találni arra a problémára, amit a földfelszín alatti közlekedés és az áradások együttes jelenléte jelent.

képek és lead kép: NYPD Special Ops

metróvízviharesőNew YorkáradásElsa