Június 21. Péntek, Alajos

Megint tornádó rombolt Kínában - egy város közepén ért földet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kínának az utóbbi időben nincsen nagy szerencséje a tornádókkal. Sorra jelennek meg az erőteljesen tomboló, forgó légtömegek az ország területén, és sajnos az utóbbi esetekben sűrűn lakott területeken romboltak, számos halálos áldozatot szedve a helyi lakosok közül.

kép: youtube.com

MostShenxianvárosa tapasztalhatta meg, milyen romboló erővel is rendelkezik a természet. A várost ugyanis eltalálta egy tornádó, pontosabban a város kellős közepét tarolta le az erőteljes szélvihar.

A károkhatalmasakarról azonban egyelőre nem szólnak a hírek, hogy milyen erősségű szörnyeteggel is akadt dolga a kínai településnek. Atornádónyomán autók hevertek szerteszét, fákat dobált a vihar, és több ház is kritikus károkat szenvedett.

Kínában nem csak itt, hanem egészShandongtartományban gondokat okoztak a tornádók. Július 11-én 10 tornádóról érkezett bejelentés, melyek közül 3 sajnos olyan területen landolt, melynél az anyagi károkozás is megugrott, illetve az érintett emberek száma is magas volt.

A klíma melegedése sajnos remek táptalajt jelent az olyan viharok kialakulásának, melyek a tornádószörnyeket szülik. Ahogyan egyre jobban kiteljesedik a klímakatasztrófa, úgy jelenik meg egyre több helyen a természet pusztító ereje, és sajnos egyre erőteljesebben csap le.

képek Eric Wang

lead kép: cocotbodol.com