Június 25. Kedd, Bocsárd

Kínában is elképesztő pusztítással vonulnak a viharrendszerek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A viharok, esőzések és tomboló időjárási rendszerek nem csak Európa számára hoztak kellemetlen, sokszor akár tragikus perceket. Kína sem járt sokkal jobban, hiszen olyan heves esőzésekkel nézett szembe, mely több tartományban is katasztrofális áradásokat okozott.

Többek között Peking sem úszta meg szárazon a dolgot, olyannyira nem, hogy a helyi hatóságok narancssárga riasztást adtak ki. Ez a négy lépcsős figyelmeztetési rendszer második legrosszabb lehetősége. Ezzel egyszerre felszólították a lakosságot, hogy ne hagyják el otthonaikat.

A vihar szinte mindenhol több, mint 80 mm-nyi csapadékot eredményezett a fővárosban, aminek következtében kénytelenek voltak szinte teljesen leállítani azt. Ez az iskolák és közintézmények bezárását is jelentette, valamint több, mint 700 vonatjáratot is törölni kellett az ítéletidő miatt.

Sajnos nem az eső volt az egyetlen, mely komoly gondokat okozott a hatalmas ország területén.Shandongtartományban a viharrendszer a lehető legrosszabb ajándékot produkálta: rövid idő alatt 10 tornádót is életre hívott.

Arról, mely letaroltaShenxianvárosát, már mi is írtunk, de emellett még két másik tornádó is lakott területen ért földet, vagy eljutott odáig. Ezek közül a durvább egy olyan szörnyeteg volt, melyGaotangbelvárosát látogatta meg, de úgy, hogy előtte a várost körülvevő erdőségekben is egy 1,6 km-es sávon tarvágással pusztította a fákat.

képek és lead kép: Eric Wang