Május 9. Csütörtök, Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Gambiában a tomboló szél 10 halálos áldozatot szedett

Világidőjárás
2021. július 19. 11:00
null

Nem csak itthon pusztítottak viharok. Gambia is belekóstolhatott a szélsőségesen erős szél okozta problémákba, amihez eső is társult, bár ez okozta a kisebb galibát. Az ország nyugati régiói, köztük a főváros, Banjul is háborús övezethez hasonlít.

kép: chronicle.gm

Julius 8-án érte el a vihar a területet, helyi idő szerint nagyjából éjfél körül. Az időpont sajnos kifejezetten szerencsétlen, hiszen ekkorra a többség már álomra hajtja a fejét, a vihar pusztító ereje így a házaikban érte a gyanútlan embereket.

kép: reuters

Ez még jó is lehetett volna, hiszen így az utcán kevesen tartózkodtak, de a vihar a tetőket sem kímélte,szaggatottamit csak ért. Ennek megfelelően afővárosbanis olyan képet mutattak az utcák, mintha a kicsiny afrikai országban háború dúlna.

A vihar nem csak a tetőkre volt rossz hatással, sajnos károsította az elektromos hálózatot és a vízhálózatot is. Ennek megfelelően több tengerparti város is ivóvíz és áramellátás nélkül maradt. A viharokban összesen mintegy 1500 ember szenvedett valamilyen kárt.

kép: Jorge Arreaza M

10 halálos áldozattal is számolni kellett, ezzel kapcsolatban a kormány megígérte, hogy nem hagyja magukra az áldozatok családjait, és a vihar károsultjait sem. Első körben a lakosságot szólították fel adakozásra, majd különleges ülést hívtak össze a helyreállítás kidolgozására.

kép: Jorge Arreaza M

lead kép: Jorge Arreaza M

viharklímahaláléletszélGmabia