Március 3. Vasárnap, Kornélia

Belgiumban újra rombolt az eső...

Világidőjárás
2021. július 27. 14:00
null

Belgiumot a frissített adatok alapján július 14-16-i áradás során sajnos nagyobb károk érték, mint eddig gondolták. Az anyagi oldalt egyelőre nem lehet megmondani, hiszen a romeltakarítások most is tartanak, de sajnos az már biztos, hogy összesen 36 halálos áldozattal lehet számolni, és azóta is eltűntként tartanak nyilván 7 embert.

kép: dw

A katasztrofális áradások után 10 nappal pedig az eső újra megérkezett, ezúttal Namur tartományba, ahol hasonlóan erős rombolást hajtott végre, mint elődje. Hatalmas szerencsére azonban a mostani áradásoknak nincsen halálos áldozata, de még regisztrált sérültje sem.

kép: Meteo Reni - Het weer in België

Dinat és Namur városát érintette leginkább a katasztrófa, különösen azért, mert a Meuse folyó is kilépett medréből. Dinat városában a folyó mind a két partján rombolt a víz, összesen mintegy 30 autót sodort magával.

Dinatban az állomást is elmosta a víz, több utcát teljesen le kellett zárni, és a tűzoltóknak is akadt munkája bőven. A pincékbe befolyó víz mellett a lakosoknak azzal is számolni kellett, hogy a város több részén is megszakadt az ivóvízellátás.

Namur városában a heves esőzés iszaplavinához vezetett, több ingatlant is érintve. A helyi idősek otthonát biztonsági okokból ki is ürítették, és az itteni tűzoltók megfeszítve dolgoztak, összesen mintegy 550 esetben kellett beavatkozniuk.

kép: Meteo Reni - Het weer in België

lead kép: news.sky.com

klímaesőBelgiumautóemberáradás