Július 27. Szombat, Liliána, Olga

1,6 méteres víz áll Kerch városában a heves esőzések miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Krím-félsziget neve sajnos többször szerepelt a hírekben az utóbbi időkben, mint azt bárki szerette volna. A fegyveres konfliktusok, az országok egymásnak feszülése már alapvetően meghatározta az ott élő emberek mindennapjait, most pedig a félsziget lakóinak még a szélsőséges időjárással is meggyűlt a baja.

kép: Sergey Aksenov

Ukrajna egy részén és a Krím-félszigeten ugyanis heves esőzésekkel tarkított viharzóna vonult át, melynek hatására egy ember életét vesztette, valamint nagyjából 1300 embernek kellett elhagynia az otthonát, és szükségszállásokon, vagy barátoknál, családtagoknál meghúznia magát.

kép: Sergey Aksenov

A legrosszabb helyzetbe Kerch került, ahol egy 24 órás időszakban 80 mm csapadék esett, mely komoly áradásokat váltott ki június 17-én. A Krím-hegység csúcsán, Ai-Petri-ben pedig június 18-ig, pár nap alatt összesen 191 mm-nyi csapadékkal kellett számolni.

Kerchbenvolt olyan terület, mely 1,6 méteres víz alatt állt. Az autók és a házak is komoly károkat szenvedtek, de persze nem ez volt az egyetlen város, ahova a víz betört. Utakat és hidakat is le kellett zárni, sok helyen a mentőalakulatok munkájára is szükség volt, hogy az utakon, a járművekben rekedt emberek mentését el lehessen végezni.

kép: REUTERS-Alla Dmitrieva

A csapadék mellett sajnos több településen is komoly gondokat okoztak az iszaplavinák, földcsuszamlások is, melyek nem csak járhatatlanná tették a városok számos területét, de jelentős anyagi károkat is okoztak. A kiterjedt áradások összesen nagyjából 1700 embert érintettek hátrányosan az említett területeken.

kép: REUTERS-Alla Dmitrieva

lead kép: REUTERS-Alla Dmitrieva