Június 24. Hétfő, Iván

Újabb két erőteljes tornádó csapott le Kínában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy kifejezetten erős, EF3-as tornádók tarolták le Kínát, az egyik éppenWuhanvárosát. A rombolás már ezekben az esetekben is igen nagy volt, de nem kellett sokat várni a folytatásra sem.

Most megint két tornádó söpört át Kína területén, városokat téve tönkre. Az egyik Mongólia területén csapott le, és eddig 6 ember életét követelte. A rombolás elképesztő, a szakemberek éppen ezért EF3+ besorolásba teszik. A romok eltakarítása folyamatban van, sajnos a helyi hatóságok szerint a halálos áldozatok száma emelkedni fog.

A másik, hasonlóan erőteljes szörnyeteg percekkel az első után csapott le Hebei tartományban, Guyuan városára. Itt két ember vesztette életét, és a rombolás hasonlóan nagy, mint a mongol területre érkező tornádó esetében. A romeltakarítás itt is folyik, így sajnos a sérültek és a halálos áldozatok száma is emelkedhet.


Mindeközben FengNing közelében egy EF2-es tornádó csapott le, ahol szintén jelentős károkról számoltak be, mivel ez a tölcsér is lakott területeket érintett.

Ha a besorolása a két nagyobb tornádónak nem változik, vagyis az EF3-as kategóriában maradnak és nem minősítik őket lejjebb, akkor Kína az elmúlt egy hónapban 6 darab EF3-as szörnyeteggel is szembesült, ami kivételesen magas szám.

képek és lead kép: Eric Wang