Június 22. Szombat, Paulina

Rekordhideg és rekordmeleg - mindez egyszerre az USA területén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hőmérsékleti hullámvasúton ülhetnek az USA lakói. Hideg-betöréssel kell ugyanis szembenéznie a keleti régiónak, mely egyes helyeken hidegebb májust eredményez, mint amilyen a karácsony volt.

kép: AccuWeather

A hideg-betörések már nem ismeretlenek az USA számára, hiszen volt olyan is, mely egészen Texasig, sőt Mexikóig is húzódott, rekord-hideget és halálos áldozatokat hozva magával. Most Boston didereghet a legjobban, hiszen májusi rekorder lett a mindössze 10°C-os hőmérsékletével. Washington sem sokkal marad le a maga 15°C-val, de a hegyekben még némi havazással is számolni kellett.

A történet pikantériája, hogy míg keleten a hideg, nyugaton éppen a meleg okoz gondokat. A két part közötti szélsőséges hőmérséklet különbségek pedig szintén rekordgyanúsak lesznek.

kép: AccuWeather

A hőhullám a nyugati országrészt érintve több figyelmeztetést is kicsalt a helyi hatóságokból, mivel várható, hogy a májusi meleg-rekordok sorra fognak megdőlni - ezen nincs is miért csodálkozni, hiszen helyenként a hőmérséklet a 41°C-ot is meghaladhatja!

kép: AccuWeather

lead kép: EarthCam