Május 26. Vasárnap, Evelin

Összeomlott egy épület a monszun miatt, 11 halálos áldozat van Indiában

null

Indiába megérkezett a monszun, és ahogyan az lenni szokott, ezzel együtt megérkeztek a durva áradások is. A monszun maga nem ismeretlen, sőt, várt jelenség, hiszen a mezőgazdasági termelés egyik alappillére, azonban a klímakatasztrófa ezt is a szélsőségek felé tolja el.

Mumbai számára a június 9. emlékezetes dátum lesz, hiszen ekkor érkeztek meg azok az esőzések, mely elárasztották a várost. Az, hogy járműveket károsított a víz, illetve, hogy jelentős közlekedési káoszt okozott, a kisebbik probléma.

A gigantikus városok sajátjai a nyomornegyedek, ahol rosszul megépített, szűkös és egészségtelen környezetben tengetik napjaikat az emberek. Mumbaiban sincsen ez másként, és az esőzések ide is elérnek.

Sajnos az itteni házak rosszul vannak megépítve, és az eső hatással van az alapjukra. Ennek következménye, hogy sokszor sérülnek, melyet a lakók képtelenek helyre hozatni. Ebben az esetben azonban egy két emeletes épület omlott össze, pontosabban ráomlott a mellette állóra, rengeteg embert maga alá temetve.

Eddig a hatóságok 11 halálos áldozatot találtak a romok között, ebből sajnos 8 gyerek, 7 áldozat életben maradt, de a keresés folytatódik, mert lehetnek még emberek a romok alatt.

képek: ANI

lead kép: TOI Mumbai