Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Elindult a tájfunszezon is - Choi-wan már a harmadik nevezett vihara

null

A Fülöp-szigetek vagy Palau azért lehet ismerős az embereknek, hiszen ezek a területek a földi paradicsomot kínálják az ide utazóknak. Pálmafák, napsütés, egzotikum minden mennyiségben.

kép: trendsmap.com

De ezeknek a területeknek megvannak az árnyoldalai is, melyek éppen most kezdődnek. Ez pedig a Csendes-óceán tájfunszezonja, melyben éppen most a harmadik nevezett vihar,Choi-wankelt életre.

Nem tévesztendő össze az Amerika partjai mentén kialakuló viharokkal, ahol most a második,Blancateszi éppen a dolgát.Choi-wana tájfunokhoztartózóviharrendszer, mely egyelőre nem éri el a pusztító tájfun kategóriát.

gif: taiwannews.com.tw

Ez azonban még változhat, hiszen miközben a szigetek mellett elhalad, folyamatosan erősödni fog. A lakosok ebből a hatalmas mennyiségű csapadékot, és az akár 100 km/h feletti széllökéseket fogják érzékelni. A helyi hatóságok éppen ezért riasztást adtak ki, hogy az emberek tegyenek meg mindent a maguk és a vagyontárgyaik védelmében. Áradásokra és a szél rombolására is lehet számítani a paradicsomi szigeteken.

kép: JTWC

lead kép: JMA-Himawari-8