Június 24. Hétfő, Iván

A szezon előtt már a második viharrendszer is érkezik - jön Blanca

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Igaz, nem hurrikán, és nem is azon a területen alakult ki, ahol a legnagyobb pusztítást okozó ciklonok létrejönnek, de Blanca megérdemli a figyelmet.

kép: AP- Eduardo Vertugo

A bájos névvel illetett trópusi vihar közel sem olyan kedves, mint azt a neve sugallja, tekintve, hogy 110 km/h-ás széllökésekkel dolgozik. Az azonban tény, hogyBlancakegyes, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a következő napokban sokat veszít erejéből.

kép: news.yahoo.com

Ráadásul a viharrendszer nem is éri el a szárazföldet, jelen esetben Mexikót. Az országtól délnyugatra, a Csendes-óceánon szertefoszlik majd a rendszer.

kép: news.yahoo.com

Hogy akkor miért is említettük? Mert Blanca idén már a második nevezett vihar, mely a hivatalos szezon előtt érkezik a Csendes - óceánon, és ez bizony különleges dolog, 2013-óta nem volt rá példa, és ez a mostani összesen a második ilyen eset. Blanca tehát pusztítani nem fog, de rámutat arra, hogy a klímaváltozás bizony sok olyan veszélyt kelt életre, melyek erősen megkeseríthetik a mindennapjainkat, hiszen a szélsőséges időjárás nem csak a Csendes-óceán ciklonjait érinti.

kép: NOAA

lead kép: ktla.com