Június 13. Csütörtök, Anett

97 folyó veszélyes vízszintet produkál már most Kínában, és ez még csak a kezdet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kínában az elmúlt 30 napban ízelítőt kaphattak az emberek abból, milyen is az, amikor az időjárás megmutatja extrém arcát is. Sajnos a klímakatasztrófa kapcsán egyre több ilyennel találkozhatunk majd.

kép: TropicalTidbits, GFS

Wuhan a heves viharok kapcsán nagy mennyiségű csapadékot és pusztító tornádót is észlelt. Jiangsu beli Shengze-ben szintén tornádó tarolt, 4 halálos áldozatot is követelve, Hunan tartományt súlyos viharok tarolták le, és persze nem szabad megfeledkezni az extrém hőmérséklet csökkenésről sem, mely 21 ultramaraton futóval végzett.

kép: Xinhua

Most Kína azzal is szembesült, hogy az esős évszak is korábban érkezik, ráadásul annak intenzitásával is lesznek gondjai, nem is kicsik.

kép: reuters

Jelenleg az ország 97 folyójának vízszintje már meghaladja a figyelmeztetési határt, miközben néhányuk rekordszintet is elért. A helyi hatóságok és az árvízvédelemért felelős Vízügyi Minisztérium igyekeznek megnyugtatni a lakosságot, hogy felkészültek a víz mennyiségére, és 7 víztározóban kívánják eloszlatni azt, megakadályozva ezzel a széles körű és pusztító áradások kialakulását. Hogy ez mennyire lesz sikeres, az majd kiderül...

kép: caixinglobal.com

lead kép: VCG