Június 24. Hétfő, Iván

2 tűz is tombol egyszerre Arizonában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Arizonában is szárazság okoz gondokat. A baj nem akkora, mint Kaliforniában, de a növényzet állapotán nagyon jól le lehet mérni, hogy a szárazság bizony jelen van az állam életében.

kép: Sedona Fire District

Ahol pedig szárazság tombol, ott előbb vagy utóbb a tűzzel is meggyűlik a baja az embereknek, és ez alól Arizona sem képez kivételt. Két jelentős tűzzel is számolni kellett az utóbbi napokban, mely több száz embert kényszerített arra, hogy elhagyja otthonát.

kép: Sedona Fire District

Az első, a Telegraph névre keresztelt tűz június 7-én indult útnak és 16 636 hektár területet perzselt fel aTontoNemzeti park erdőségéből. A helyi hatóságok távozásra szólították fel a tűz közelében élőket, és arra is figyelmeztették a lakosokat, hogy ha most nem távoznak, a későbbiekben nem tudják garantálni azt, hogy segítséget tudnak még nyújtani nekik.

kép: Laci Alvarado

AMescalnévvel illetett tűzDrippingsSprings-tőlészakkeletre lobbant fel, és eddig 20 084 hektárt emésztett el az itteni erdőségekből. A területről több település lakóit is evakuálni kellett. Hogy mi okozhatta a tüzeket, azt egyelőre vizsgálják a hatóságok, de a jó hír, hogy sem sérültekről, sem áldozatokról nem érkeztek hírek.

kép: Laci Alvarado

lead kép: Laci Alvarado