Július 18. Csütörtök, Frigyes

Megérkezett az idei hurrikánszezon első vihara, Ana

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A klímakatasztrófa egyik jelentős hatása, hogy a hurrikánszezont is széthúzza. A nevezett viharok előbb kezdenek kialakulni, és sokszor még bőven a szezon hivatalos vége után is születnek szörnyetegek.

kép: abc7.com

Mindemellett a szezonban a viharok száma is rendkívüli mértékben nőtt meg a legutóbbi évben, bár a tudósok szerint a mennyiségben csökkenés várható, a viharok ereje azonban jelentősen nőni fog. Előbbiben nem igazán volt eddig igazuk, utóbbival azonban nehéz lenne vitatkozni.

Most is a szezon hivatalos kezdete előtt született az első nevezett vihar,Ana. Bár a hurrikánszezon csak június1-elindul,Anamájus 22-én látott napvilágot szubtrópusi vihar formájában, Bermudától északkeletre.

kép: Getty Images-iStockphoto

Anapusztán korai érkezése miatt érdekes, különösebb veszélyt nem rejt magában. Ennek egyik oka, hogy a tenger felett mozog, és nem is várható, hogy partot ér, a másik pedig, hogy bár elég erős ahhoz, hogy nevet adjanak neki, a hurrikán fokozatot nem fogja elérni, rövid erősödési szakasz után gyorsan gyengül, majd szertefoszlik.

kép: CNN

lead kép: NOAA-GOES-16, RAMMB-CIRA