Június 14. Péntek, Vazul

Indiát egymás után találják telibe a durva ciklonok - most Yaas dühétől rettegnek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Indiát az ág is húzza. A koronavírus-járvány mellé a gombafertőzés jelentős terjedése is csatlakozott, és nemrégiben kénytelenek voltak szembenézniTauktaedühével is, mely komoly károkat okozott az országban, néhol 500 mm csapadékot zúdítva az érintett területekre.

kép: watchers.news

Fellélegezni azonban nincs idő, mert az Észak-Indiai - óceán viharszezonjának második nevezett ciklonja,Yaasmáris megérkezett. A meteorológusok szerint pedig nagyon súlyos ciklonvihar formájában ér majd partot Nyugat-Bengálkörnyékén.

A hurrikánskálán 3-as kategóriába esne a vihar, mely 185 km/h-ás szeleket produkál, és tekintélyes mennyiségű csapadékot is szállít, amire most ezen a területen nagyon nem lenne szükség.

kép: watchers.news

A helyi hatóságok sürgősséggel megkezdték a lakosság evakuálást, ami nem egyszerű feladat már önmagában sem, de a koronavírus ezt is erősen megnehezíti. A szakemberek ráadásul arra számítanak, hogy Yaas erőben és rombolásban is meghaladja majd a tavaly trónra törő Amphan szuper-ciklonikus vihart, mely a becslések alapján 13 milliárd dolláros kárt okozott a területen.

kép: watchers.news

lead kép: dw.com