Június 16. Vasárnap, Jusztin

Havazott Csehországban, de jön még hideg máshova is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ön is úgy érezte az elmúlt napokban, hogy viszonylag enyhe májusi telünk van? Nem csodálkozunk rajta, hiszen hazánk számos területén volt kifejezetten hideg, amire a borongós idő és a csapadék is rátett egy lapáttal.

kép: Tropical Tidbits

Csehországban azonban ennél is rosszabb volt a helyzet, hiszen ide május végi, abszolút szezonon kívüli havazás érkezett, mely ráadásul igen jelentős mennyiségben és kiterjedésben érintette az országot, rendkívül alacsony hőmérsékletekkel párosulva.

kép: electroverse.net

A havazás okozója egy hideg légtömeg, mely egy viszonylag enyhemeridiálissugáráram messze dél felé sodort, ennek hatásait érezhettük mi is. Ráadásul sajnos a történetnek még nincsen vége.

kép: electroverse.net

Újabb hideg-betörésre lehet számítani, ám ezúttal Oroszország lesz a célpont, és várhatóan hazánkat is érinti, sőt, Európa jelentős részét, egészen Franciaországig. A május végi hideg Orbán napján még jellemző, hiszen az utolsó fagyosszent is igyekszik eleget tenni hírnevének, ám remélhetőleg ezután már nem tart sokáig a hideg tavasz, és érkezik a nyár.

kép: electroverse.net

lead kép: electroverse.net