Június 25. Kedd, Bocsárd

Hatalmas víznyelők ütöttek lukat Dél-Afrika főbb útjain

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Dél-Afrikára egy erős és heves viharrendszer csapott le, mely egyes területeken 6-os szintű riasztás kiadására kényszerítette a hatóságokat, mely igen ritka az országban.

kép: Jo'burg Metro Police Department - JMPD

Nem csak kifejezetten nagy mennyiségű csapadék, hanem jég is érkezett a viharral, mely jelentős anyagi károkat okozva tarolta le az országot. A kialakuló villámáradásokban és a vihar által kicsavart, leomló fák miatt két ember életét vesztette, kettő pedig eltűnt, miközben több száz családot kellett kitelepíteni.

A heves esőzésekkel nem igazán bírtak a vízelvezetők, de ez nem is újdonság, a klímaváltozás okán szélsőségessé váló esőzések számos más területen is ilyen hatást fejtenek ki. Dél-Afrikában, egészen pontosanGautengbenés Nyugat-Fokföldön azonban két jelentős út is megsérült a viharban.

kép: TheSouthAfrican.com

Az utak egyszerűen összeomlottak, mivel víznyelő nyílt meg alattuk, amit a szakemberek szerint a vízelvezetési hiányosságok hoztak felszínre. A két utat le is kellett zárni, de az autósok már jelezték, hogy Johannesburg közelében az M1-es út egy szakaszán komolyan megsüllyedt az út, itt is számítani lehet egy víznyelő megjelenésére.

lead kép: Travel And Home