Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Durva porviharok Ausztráliában

null

Egy erőshidegfrontnyomul be Ausztrália területére, mely megnehezíti a déli területek életét. A hideg egyelőre nem érkezett meg, ahogyan az általa szállított csapadék és viharos időjárás sem, a meleg levegőt azonban tolja maga előtt.

kép: James Fitzroy

Ez pedig szelet eredményez, nem is kicsit, ami a kiszáradt talajjalegyüttesendurva porviharokat eredményez. A por olyan sűrű, hogy az már jelentős hatást gyakorol a közlekedésre is, ennek megfelelően riasztást adtak ki az érintett területekre.

kép: SA Police

Persze nem csak az autók, az emberek is veszélyben vannak, hiszen a sűrű por az egészségre is erősen ártalmas lehet. A légúti betegségekkel élők számára most a szabadban tartózkodni a porvihar által érintett területeken egyáltalán nem javasolt.

kép: 9news.com.au

A porviharok napokig is jelen vannak a déli területeken, mely erősen megnehezíti a mindennapi életet. Persze nemsokára fellélegezhetnek, hiszen a hidegfront kiszorítja a port a területről, igaz, cserébe erőteljes esőzéseket és intenzív viharrendszereket hoz magával, vagyis cseberből vederbe kényszeríti Ausztrália lakosságának egy jelentős részét.

kép: Flickr

lead kép: Andrew Hildebrandt