Május 27. Hétfő, Hella

Már most lángol Szibéria, a házakat is elérte a tűz

null

Az Orosz vezetést élesen bírálták a környezetvédelmi szervezetek, mert anno nem avatkozott be kellően a Szibériában tomboló tűzvészbe, arra hivatkozva, hogy az oltás nagyon nehéz és költséges lett volna.

kép: EMERCOM

Most itt atavasz, és Omszk környékén már most tombol a tűzszezon. Mit tombol, őrjöng, hiszen egyetlen nap leforgása alatt is 1000 új tűzesetet jelentettek, és több lakóház is leégett.

kép: siberiantimes.com

kép: siberiantimes.com

A levegő minősége kritikus, ami a tüzeknek köszönhető. A helyzet odáig fajult, hogy Novoszibirszkben nullára csökkent a látótávolság az autópályán, köszönhetően a sűrű, fekete füstnek, mely atüzekfelől érkezik.

kép: siberiantimes.com

Most nem maradt tétlen az orosz hatóság, 67 emberrel és 13 járművel oltja a tüzet, mely tekintve a 170 000 hektárra kiterjedő lángokat,röhejesen alacsony szám. Nem utolsó sorban azt is el kell mondani, hogy a Vészhelyzeti Minisztérium munkatársai az elmúlt két hétben 2000 forró pontot jegyeztek fel, mely szám megegyezik a tavalyi teljes feljegyzett forró pontokéval. Mindezt pedig áprilisban, és hol van még a forró nyár...

kép: ycnews.com

lead kép: ycnews.com