Július 27. Szombat, Liliána, Olga

5 tornádót is szült egy halálos viharrendszer az USA délkeleti partvidékén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem is olyan egyszerű az USA keleti, délkeleti partvidékén élni. Bár tény, hogy az óceán lenyűgöző látványa nagyon sok dologért kárpótolja az embereket, ha itt beborul az ég, a lakosoknak összeszorul a torka.

Idehaza, ha beborul, eltesszük azokat a dolgokat, amiknek árthat az eső. Az USA emlegetett régiójában azonban az eső senkit sem érdekel, az itteniek deszkáznak, és a pincébe menekülnek, hiszen a tornádók hazájában élnek.

Április 9-én heves zivatarokkal érkezett egy viharrendszer, melyben nagyobb potenciál volt, mint remélték, és összesen 5 tornádónak adott életet rövid időn belül. Ezek közül az egyik legerősebb egy EF3-as szörnyeteg volt, mely 225 km/h-valtomboltLouisianaban, egy ember életét követelve, és 7 további embert megsebesítve.

Egy másik tornádó is ölt, szinténLouisianaban, egy kicsavart fát hajított egy mobilházra, aminek lakója szörnyethalt. A viharrendszer április 10-re az elektromos hálózatot is elintézte, Arkansasban, Floridában,Louisianábanés Mississippiben összesen 50 000 háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül.

képek: accuweather.com

lead kép: klfy.com