Június 14. Péntek, Vazul

Texasba a tűzvész is megérkezett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Texasnak, illetve az itt élő embereknek valószínűleg nem a 2021-es év a legszerencsésebben induló esztendők egyike. A kezdeti durva fagyok után az esők és a tornádóveszély is felütötte a fejét, most pedig a tűz okozott gondokat.

kép: watchers.com

A szárazság itthon is komoly gondokat okoz, és dacára az esőzéseknek, Texas egyes részei is ennek vannak kitéve. Kicsit sem véletlen tehát, hogy itthon is tűzgyújtási tilalom van életben, és ezzel az USA állama sincsen másképpen.

Persze a hatalmasranchokonnem mindig lehet kiszúrni, ha valaki nem tartja be a szabályokat. Most a KingRanchsumákolt, meg is lett az eredménye. Az innen induló, KingFirenévre keresztelt tűzvész ugyanis mintegy 5800 hektáros területet tarolt le.

kép: Texas Forest Service

A tüzet a szakembereknek sikerült teljesen elfojtani, de azanyagiés a természetben esett kár is jelentős. A tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van, és a lakosságot arra kérik, hogy ne hajtsanak a kiszáradt növényzetbe autóval, ne dobálják el a cigarettacsikkeket, és természetesen sem kerti hulladékot sem semmi mást ne égessenek most a szabadban.

kép: wildfiretoday.com

lead kép: Texas Forest Service.