Június 21. Péntek, Alajos

Nem javul a helyzet Ausztráliában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ausztrália, pontosabban Új Dél Wales kénytelen volt természeti katasztrófahelyzetet hirdetni, mivel a kiterjedt áradások, melyek az állam területén jelenleg is folynak komoly károkat okoznak.

kép: Mid North Coast NSW SES

Nem csak azzal van baj, hogy esik az eső, bár önmagában már a csapadék mennyisége is villám és tartós áradások kialakulásához vezetne. A probléma gyökere ott keresendő, hogy a víztározók sem bírnak már el ekkora mennyiséggel, és a gátak rendre túlcsordulnak, amivel hatalmas nyomás nehezedik a folyókra.

kép: Mid North Coast NSW SES

Természetesen ezek is kilépnek medrükből, így a lakosság számára nem marad más lehetőség, mint a menekülés. Eddig 18 000embernekkellett elhagynia az otthonát egy olyan áradási hullámban, ami minden eddigi rekordot megdöntött az állam területén.

kép: Mid North Coast NSW SES

Új Dél Wales ráadásul a szélsőséges időjárás szorításában van. Az állam vezetője kijelentette, hogy azírotttörténelemben még nem volt példa arra, hogy az állam területén ilyen gyorsan váltsák egymást a különböző időjárással összefüggő katasztrófák.

kép: Bureau of Meteorology

Az áradások már Sydney egyes területeit is komolyan érintik, és a meteorológiai szakemberek szerint a helyzet ugyan romlani már várhatóan nem fog, de fellélegezni egyelőre biztosan nem tudnak majd az emberek, hiszen az esőzések folytatódni fognak.

kép: Bureau of Meteorology

lead kép: Bureau of Meteorology