Június 14. Péntek, Vazul

Kashmirban a havazás földcsuszamlásokat is hoz, és elzárt egy autópályát is - 300 autó rekedt az úton

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nálunk már kopogtat a tavasz, igaz, egyelőre kabátban várjuk, ám szerencsések vagyunkDzsammhozués Kasmírhoz képest, ahol most is a heves esőzések és a havazás okoz gondokat.

Az eső talán a kisebbik baj, bár ez is hozza magával a villámáradásokat és a földcsuszamlásokat. Ez azonban ezeken aterületekennem szokatlan, bár a védekezés így is nagyon nehéz ellenük.

kép: ndtv.com

A havazás sem ritka jelenség, ám március végérejellemzőenmár nem kell vele ekkora mennyiségben számolni. MostKashmirbana hegyvidéki részén az autópálya is elesett. Egy alagút mindkét oldalán járművek vesztegeltek, összesen mintegy 300 darab.

Az ok a heves havazás, mely olyan intenzív volt, hogy az autók nemtudtakhaladni tőle, ráadásul a nedvesség hatására több földcsuszamlás is történt. A terület takarítását azonban gyorsan megkezdték, így szerencsére sem sérülés, sem haláleset nem történt az úton.

kép: ANI

Az időjárás előrejelzések alapján fellélegezni még nem lehet, továbbra is a havazásé lesz a főszerep, az alacsonyabban fekvő részek pedigfuldokolhatnaktovább az esőzésekben.

kép: GK

lead kép: Kanak News-YouTube