Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Ítéletidő közelít az USA délkeleti régiójához - pusztító tornádókra számítanak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az USA déli államai számára a hidegbetörés olyan jelenség volt, amivel csak igen ritkán találkozhatnak, és akkor sem ilyen mértékben. Azonban a hidegnek, legalábbis az extrém méreteket öltő hidegnek vége, visszatérhetnek a normál kerékvágáshoz.

kép: theguardian.com

Aki azt hinné, hogy ez nyugalmat jelent, az téved. A normál helyzethez sajnos hozzátartoznak a viharok is, melyek bizony tornádókat is kreálnak szép számmal. Ezúttal Alabama és a Mississippi völgy alsó szakasza érintett az eseménysorban.

Mert nem csak egy viharról van szó, melyet a szakemberek előre jeleznek, hanem sokról, melyek egymást követik. És nem is lenne méltó az előző eseményekhez a “viharvonulás”, ha nem hozna magával extrém körülményeket. Most a csapadék mennyisége, illetve a minősége is lehet extrém, mivel nagy mennyiségben várják az esőt., és sajnos durva jégesővel is számolnia kell a helyieknek.

kép: NWS

A tornádóveszélyt sem lehet elhanyagolni. A mostani viharok ebben is igyekeznek kitűnni. Az előrejelzések alapján kifejezetten sok tornádó születhet, melyek közül több is képes lesz elérni a kifejezetten intenzív erősséget is.

kép: USAtuday

lead kép: USAtuday