Július 13. Szombat, Jenő

Havazott Isztambulban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Törökország egy kifejezetten száraz télen van túl, melyben rövid, de intenzív havas napok találhatóak csak. Az ország ötödik legmelegebb tele márvéget ért, de a március tartogatott még meglepetéseket.Ez most intenzív csapadékban nyilvánult meg, mely néhol eső formájában jelentkezik. Ez az eső pedig villámáradásokkal sokkolja a gazdákat, súlyos mezőgazdasági károkat okozva ezzel.

kép: raillynews.com

Isztambul azonban hó formájában találkozik ezzel a csapadékkal, mely komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben. A Boszporusz felett átívelő hidak forgalma erősen lelassult, ami miatt a tömegközlekedés állomásain az utasszám erősen megnőtt, ez pedig tovább nehezítette a helyzetet.

A heves csapadéknak voltak pozitív hozadékai is. Január 9-én a gátak vízszintje alig érte el a 19%-ot. A mostani csapadékkal együtt azonban a telítettségük azonban már 68%-onáll, ami magasabb, mint tavaly ilyenkor. Vagyis a vízhiány legalább egyelőre nem fenyegeti a várost.

kép: hurriyetdailynews.com

Ankara sem maradt ki a havazásból, de itt jellemzően csak a magasabban fekvő területeken esett, ott azonban néhol 30 cm mélységet is elérte.

kép: Reuters

lead kép: AA