Június 16. Vasárnap, Jusztin

Egy egész partszakaszt zárt el egy sárlavina a külvilágtól Hawaii-n

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hawaii számára az esőzések okoznak kifejezetten nagy gondot. Nemrégiben egy gát sérült meg erőteljesen, aminek hatására a gát alatti településeket kénytelenek voltak evakuálni a hatóságok.

Az esőzések áradásokat és földcsuszamlásokat is kiváltottak. A vírushelyzetben az emberek a kirándulásban látják a kiutat, Hawaii-n most ez sem megy könnyen. AKauaiKuhioautópályamelletthárom nemzeti parkot is kénytelenek voltak lezárni, mert azok életveszélyessé váltak az esőzések következtében.

Kauaiészaki partjai jártak azonban most a legrosszabbul. Ide ugyanis most sem be, sem innen kijutni nem lehet. Ennek oka, hogy aKuaiKuhioautópálya egy szakaszára igen nagy mennyiségű föld csúszott rá, mely teljesen elzárja a közlekedés lehetőségét. Az időjárás ráadásul a takarítást is ellehetetleníti.

A szakemberek egyelőre azt sem tudták megállapítani, hogy “csupán” törmelék van az úttesten, vagy maga az úttest is megsemmisült a földcsuszamlásban. AKauaiészaki partjain élőknek fel kell készülni akár hosszabb áramkimaradásokra is, mivel egyelőre a területet csak vízi vagy légi úton lehet megközelíteni, de a viharokban ez sem egyszerű feladat.

képek és lead kép: Hawaii DOT