Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Durván berobbant a tavasz Németországba

Világidőjárás
2021. március 02. 11:00
null

Végre lassan, de biztosan érkezik hozzánk is a tavasz. Sok helyen még tartja magát a tél, de azért mostanra mindenhol látható a változás csírája, legalábbis hazánkban. Németországban is érkezik a tavasz, de ott rakétával jön.

kép: bellevuecollege.edu

A felmelegedés üteme valahogy sohasem lehet elég gyors, de a szervezetet azért erősen megviseli, amikor egyetlen hét leforgása alatt a mínusz 2-3°Cról 20°C köré melegszik az idő. Ilyenkor jönnek a fejfájások, szédülések, ingerlékenység, sok esetben pedig egyes betegségek tüneteinek fokozódása - például a magas vérnyomásé.

Németországban most ezek hatványozottan vannak jelen.Göttingenvárosának lakói között szinte biztosan, itt ugyanis nem jó kifejezés, hogy megérkezett a tavasz, ide berobbant.

kép: 3dandroidwallpaper.com

140 éves rekord dőlt meg ami a heti hőmérséklet emelkedést illeti. -23,8°C farkasordító hideggel kezdődött az utazás, és egyetlen hét leforgása alatt 18,9°C-ig emelkedett a hőmérő higanyszála. Ez pedig már tekintélyes, 41,9°C-os emelkedést jelent!

kép: Christiane - Pixabay.com

Rekord nem csak itt született, Hamburgban sem tétlenkedett az időjárás, itt ugyanis a legmelegebb regisztrált nappal lehetett számolni a téli időszakban, amit valaha is mértek a város területén. Ez pedig kerek 20°C volt.

lead kép: sf.co.ua

klímameleghidegidőembertavasz