Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Az USA északi részét megint térdre kényszerítette a havazás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az USA a március 14-i hétvégén újabb hidegbetörést élt át, melyre előre figyelmeztetett a meteorológiai szervezet. Azt azonban ők sem látták előre, hogy ahogyan fogalmaztak: történelmi és megnyomorító lesz a hóvihar.

kép: NWS Colorado

Jelezték a szakemberek, hogy havazás is várható, ám a mennyiséget nem teljesen jól lőtték be. Egyes területeken a 60 centimétert is meghaladta a friss hó mennyisége.Chyenneeddigi márciusi hórekordja is megdőlt, mely 9.9 cm volt. Most már az új rekord van érvényben, mely összesen 25.8 cm.

kép: Denver Int'l Airport

A szél sem volt éppen lágy a hidegbetörés nyomán, néhol meghaladta a 80 km/h-is, vagyishóátfúvásokkalis számolni kellett, ez pedig a közlekedésre is erősen rányomta a bélyegét.

Adenverirepülőtér összes járatát törölni kellett, ráadásul nem is azért, mert nem készültek fel megfelelően a havazásra. A gépekkel takarított kifutók még lehetővé tették volna a felszállást, ám a kiszolgálószemélyzet nagy része egyszerűen nem tudott eljutni a repterekre.

kép: NSP Troop E

Sokan ragadtak az autóikban, 54000 ügyfél pedig kénytelen volt nélkülözni az áramellátást is. Az esetleges áldozatokról és a sérültekről pontos adatokat egyelőre nem tudunk.

kép: Matthew Jonas, Longmont Times-Call

lead kép: Debbie Kelley, The Gazette