Május 27. Hétfő, Hella

Izmirben 6 óra alatt több, mint egy hónapnyi eső esett

null

Izmirre rájár a rúd, hiszen nem ez az első probléma, amivel idén szembesül a nagyváros. Most egy kifejezetten heves esőzés és a sűrűvillámlásokozott gondokat a város közlekedésében, és vett rá embereket, hogy akaratuk ellenére elhagyják otthonaikat.

Hogy mit is jelent a heves esőzés? Ebben az esetben azt, hogy mindössze 6 óra alatt a februári átlag csapadékmennyiséget meghaladó mértékű, 113 mm zúdult le. Egy teljes nap alatt összességében acsapadékmennyiségelérte a 126 mm-t.

A hirtelen és nagy mennyiségű eső minden főbb útvonalat elárasztott Izmirben, bejutott a házak alagsorába, ahonnan sok lakót ki is kellett telepíteni. A víz hordalékamost is az utcákon áll, ennek eltakarítása napokig is eltarthat.

Több autóst is ki kellett menteni a járművéből, közülük a legrosszabb helyzetben az egyik aluljáróban rekedt emberek voltak, mivel a területet teljesen elárasztotta a víz. A károk súlyosak, de ennél is rosszabb, hogy jelenleg egy halálesettel biztosan számolni kell, illetve egy személy eltűnt.

képek és lead kép: Severe Weather Europe - bianet English