Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Intenzív havazás kényszerítette térdre Görögországot

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Egy kis hó is tud igen nagy gondokat okozni, ha olyan területen jelentkezik, ahol nincsenek hozzászokva az emberek. Erre láthattunk példát Texasban, ahol 100 autónál is több csúszott össze a jeges úton, de most Görögország is megtapasztalhatta a szélsőséges időjárás kellemetlenségét.

kép: Savvas Karmaniolas

Itt is a hó okozott gondot, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kultúra bölcsőjeként is emlegetett országban a hó nem szokatlan vendég. Ám jellemzően a hegyekben és az északi területeken lehet vele találkozni, a főváros, Athén nagyon ritkánhavazódikbe.

Most ez is megtörtént, ráadásulTheodorosKolydas, a helyi meteorológiai szolgálat vezetőjének elmondása alapján 12 éve nem volt példa ilyen mértékű havazásra, mind az intenzitás, mind a mennyiség szempontjából. Ez pedig komoly közlekedési fennakadásokat okozott országszerte.

Nem csak az autók és a buszok, hanem a kompok – melyek a szigeteket kötik össze a szárazfölddel - és a repülők is vesztegelni kényszerültek. Az ország főbb autópályáit szakaszosan kénytelenek voltak lezárni a havazás következtében.

képek és lead kép: Evan Levine