Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Darcy tomboló hóviharral lepte meg Hollandiát, Németországot és az Egyesült Királyságot is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Darcy betáncolt Európa életébe, kecsesen, szelesen, és nagy mennyiségű hóval, de ha ez még nem lett volna elég, akkor komoly fagyokat is hozott, melynek soksérültjeis van.

kép: Diana van Lit

Elsőként Hollandiába érkezett meg, ahova 10 éve nem látott hómennyiséget szórt. Ez átlagosan 10 centi körüli mennyiséget jelent, de egyes helyeken a hóvastagság a 30 centiméter is meghaladta. Ehhez jött a hirtelen hőmérséklet esés, mivelDarcy-5°C-os hideget is hozott magával.

kép: Glasgow West End Today

A havazás és a fagy rányomta bélyegét a közlekedésre is.Eindhovenreptere leállt, azamsterdamiSchipholis sok járatottörölt, a felszálló gépek is késtek. A vonatközlekedés is súlyos hátrányokat szenvedett, a nemzetközi vonalakon leállt a forgalom. Több autópályát le kellett zárni, mivel azok olyan mértékben jegesedtek le, hogy a közlekedés életveszélyes lett volna.

Németország is kapott havat és jeget rendesen, az itteni közlekedés is megsínyletteDarcyérkezését. A sűrű hóesésben Hamburg és Hannover városi közlekedése is elesett. Észak-Rajna-Vesztfáliában mindenhol gondokat okozott a havazás, szombat óta több száz autóbalesetet regisztráltak a csúszós utak miatt.

kép: Belga

Darcypedig megy tovább, London és Anglia keleti része is a hódításai között szerepel, ide is rengeteg havat és közlekedési káoszt várnak a szakemberek.

kép: youtube.com

lead kép: Vincent Jannink ANP