Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

A jegesedés ölt Texasban is

null

Texasban sem örülnek túlzottan a hidegnek és a jégnek. Itt ráadásul több helyen is az ónos eső okoz komoly gondokat, mely annak a hidegbetörésnek a következménye, mely az északi államokban -40°C alatti hőmérsékleteket eredményez.

kép: NBC5 - Reuters

Texas azonban délen van, méghozzá erősen, vagyis annyira azért nem jellemzőek a nagy hidegek. Ez azért fontos, mert ahol rendszeresen előfordul a jég, az ónos eső és a hideg, ott az emberek erre fel vannak készülve. Ahol azonban nem, ott sajnos életeket is követelhet.

kép: WFAA

FortWorth-ban ez egy tömegbalesetben csúcsosodott ki, melyben körülbelül 100 jármű csúszott egymásba a jeges úton. A balesetben sajnos 6-an életüket vesztették, 36 embert pedig kórházba kellett szállítani.

kép: Lawrence Jenkins - special contributor

De nem ez a tömegbaleset az egyetlen, mellyel mostanában adélebbiállamoknak számolni kell a hidegbetörés következtében. Számos úton történnek olyan karambolok, melyek egyértelműen a jegesedés számlájára írhatóak, és arra, hogy egyszerűen nincsenek hozzászokva az emberek, hogy ilyen körülmények közt vezessenek.

kép: AMANDA MCCOY -STAR-TELEGRAM VIA ASSOCIATED PRESS

lead kép: AMANDA MCCOY -STAR-TELEGRAM VIA ASSOCIATED PRESS