Június 24. Hétfő, Iván

Több ezren maradtak áram nélkül a havazás miatt Svédországban és Finnországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Svédországban és Finnországban a hó és a hideg nem ismeretlen fogalmak, sőt, inkább a kánikula az, ami meglepetéseket szokott okozni. De még azzal együtt is, hogy az itteni emberek és a szolgáltatók hozzá vannak szokva a havazáshoz és a hideghez, okozhatnak fennakadásokat a hirtelen és nagy mennyiségben érkező hótömegek.

A mintegy 60 cm friss hó az áramellátásban és a közlekedésben is komoly fennakadásokat okozott. Finnországban 4000, míg Svédországban mintegy 3000 háztartás maradt áramellátás nélkül, ami az északi országokra jellemző hidegeket tekintve nagyon rossz hír.

A havazás a közlekedésben is komoly fennakadásokat okozott, mivel az utak takarítása sziszifuszi munkának bizonyult egy jó darabig. A rossz közlekedési körülmények miatt mindkét ország figyelmeztetést adott ki.

A havazás szerencsére már csökkent, ám a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy hideg érkezik a régióba, méghozzá nem is akármilyen. A mínuszok sem lepik meg az északi országok lakóit, de a -25°C már az elektronikai és a motoros eszközök működésében is fennakadásokkal járhat.

képek és lead kép: arune Twitter