Július 18. Csütörtök, Frigyes

Már 4 méteres a hótakaró az Alpokban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ha tél, akkor havazás, hiszen kicsiknek és nagyoknak is ez okoz örömet. Na jó, nem a nagy hideg, vagy a kesztyű alá nyomakodó hó, és persze nem is a csúszós utak vagy a befagyott, behavazott autó. De a tél hóval az igazi.

kép: mkweather.com

Persze a mennyiség nem mindegy. Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné nézni a csendes, kitartó havazást az ablakból, de azért azt is szeretjük, ha belátható időn belül el is áll a fehér lepel képződése. Ausztria és Olaszország számára ez most nem igazán jött össze.

Igaz, az Alpok területeiről van szó, de azért mégiscsak erős, hogy az új év első napjaiban a meglévő hótakaró 4 méteresre hízott. Az hagyján, hogy a képeket elnézve az ember úgy érzi, a tetőn lévő hómennyiség az egész házat összenyomja, de micsoda “fantasztikus” érzés lehet, amikor az emeleti ablakból kell kiásni magunkat, és ha sikerül is megtalálni a bejárati ajtót, akkor is magas, tömör hófalak közt tudunk csak közlekedni.

kép: mkweather.com

A komolyabb része a dolognak, hogy a jelentős mennyiségű friss hó sajnos tovább növeli a lavinák kialakulásának veszélyét, ami kicsit sem kedvez az egyébként is megtépázott síszezonnak.

kép: planetski.eu

lead kép: planetski.eu