Június 19. Szerda, Gyárfás

Kiterjedt áradások Európában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Január 10 környékén Albánia heves esőzésekkel találkozott, aminek következtében súlyos áradásokkal voltak kénytelenek szembe nézni- erről mi is beszámoltunk. Koszovó is kapott a csapadékból, de sajnos itt nem állt meg a sor.

kép: Katsougiasvaios Twitter

Koszovóban kiterjedt területek estek áldozatul az áradásoknak, amiket többnyire a medrükből kilépő folyók okoztak több területen is szükségállapotot voltak kénytelenek hirdetni, az anyagi károk jelentősek.

kép: en.protothema.gr

Szerbia esetében a hadsereg bevetésére is szükség volt, mivel a mentőalakulatok egyedül nem bírták a rohamot. Négy településen is rendkívüli állapotot kellett hirdeti az áradások miatt, és sajnos a helyi szakemberek előrejelzései szerint az esőzés tovább fog folytatódni.

kép: en.protothema.gr

Bulgária szintén belekerült a Délkelet-Európát érintő problémába. Itt több területre is narancssárga riasztást adtak ki a heves esőzések miatt, melyekhez a hideg okán sokszor ónos eső is csatlakozott, ami kifejezetten rossz hír volt a közlekedés szempontjából.

kép: Ministry of Defence and Serbian Armed Forces

Görögország sem maradt ki a “jóból”. A polgári védelem és a mentési egységek itt is, és Montenegróban is bőven el voltak látva munkával, mindkét országban a heves eső okozott gondokat. Görögország egyes területein 24 óra alatt 50,5 mm csapadékot regisztráltak, de ennél lényegesen többet, 207,8 mm-t mért ugyanebben az időszakban Alexandroupoli.

kép: Ministry of Defence and Serbian Armed Forces

lead kép: Ministry of Defence and Serbian Armed Forces