Június 24. Hétfő, Iván

Ítéletidő tombol Japánban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Japánt érintő kifejezetten erős havazás és a nagy hideg lassan a végéhez közeledik, legalábbis az előrejelzések alapján. Ugyan innentől sem lesz tavaszias meleg, de legalább a további havazásokintenzitásaés esélye lecsökken.

kép: Fobos Storm

A mostani helyzet ugyanis elkeserítő, hiszen akkora mennyiségben érkezett a hó, hogy azzal sem a helyi hatóságok, sem a hókotró gépek nem tudták felvenni a versenyt. Több prefektúrában is kénytelenek voltak a hadsereg segítségét kérni, mert a hóeltakarítás nagyon nehézkesen működött.

kép: Sayaka Mori

Az utak járhatatlanná váltak, összességében nagyjából 1200 autós akadt el a behavazódott területeken, akik bizony mentésre is szorultak. A vonat és a repülőgép közlekedés részlegesen leállt, és bár a hóeltakarítás folyamatos, fennakadások továbbra is várhatóak a puszta mennyiség miatt is.

Sajnos a havazás nem múlt el halálos áldozatok nélkül. 10 ember vesztette életét a rendkívüli időjárás, a hó és a hideg következtében. Többnyire a tetőről való hóeltakarítás közben érte baleset az embereket, de két esetben a holttesteket az autójukban találták meg a hatóságok, itt valószínűlegkihűlésrőlvan szó.

kép: youtube.com

lead kép: Kyodo