Június 25. Kedd, Bocsárd

Hortense Mallorcán pusztított

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

HortensemegérkezettMallorcára, amiben pedig semmi köszönet nem volt. A viharrendszer január 23-án ért partot a spanyol területeken, méghozzá durvaerejűszéllökésekkel.

kép: majorcadailybulletin.com

170 km/h-át is elérhették a széllökések egyes mérőállomásokon, de aSonSant reptéren is 130 km/h-ás szeleket mértek, ami megdöntötte az 1996-os szélerősség helyi rekordját is. Persze a széllel együtt eső is érkezett, méghozzá igen nagy mennyiségben.

kép: Bombers de Palma


kép: diariodemallorca.es

Mallorcán 26 utat voltak kénytelenek lezárni a helyi hatóságok. Ezeknél részben a kidőlt fák okoztak gondot, melyeket azonban viszonylag könnyen el lehet távolítani az úttestről. Részben azonban a kialakult földcsuszamlások mosták el az utakat, amik helyrehozatala, a hordaléktól való megtisztítása közel sem olyan egyszerű feladat.

kép: majorcadailybulletin.com

Hortense eddig két komoly sérülést okozott, de a hírek szerint egyelőre halálos áldozatokat nem szedett. Az épületeket azonban nem kímélte, több magasabb építményt is megrongált a szél, valamint tetőket tépett le. A lehulló törmelék pedig az autóknak nem tett éppen jót. Az anyagi károk már most tetemesek.

kép: majorcadailybulletin.com

kép: majorcadailybulletin.com