Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Gigantikus lyuk nyelt el több autót egy nápolyi kórház parkolójában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A szélsőségessé váló heves esőzések sajnos több szinten is gondot jelenthetnek, méghozzá szó szerint. Az első szint a hegyvidék, ahol földcsuszamlásokat válthatnak ki, a második az alsóbb régiók, ahol árvizek és villámáradások okozója lehet a hatalmas mennyiségű csapadék.

kép: wantedinrome.com

A víz azonban nem csak a föld felett, hanem alatta is okozhat gondokat. A nagy mennyiségű csapadék ugyanis többször alakít ki úgynevezett víznyelőket. Ilyenkor tulajdonképpen egyfajta barlang képződik a felszín alatt, mely egy idő után beomlik, és mindent visz magával, ami felette volt.

kép: wantedinrome.com

Nápoly most megtapasztalhatta ezt, méghozzá igen nagy méretben. A víznyelő, mely a városban megnyílt 20 méter mély és mintegy 2000 négyzetméter területű, ráadásul éppen egy kórház közvetlen közelében alakult ki. Egészen pontosan annak parkolójában.

kép: Vigili Del Fuoco

Jó hír, hogy az épület nem sérült, vagyis a betegeket és a személyzetet nem fenyegette veszély. Ugyanez már nem mondható el a parkoló autókról, melyek közül több is eltűnt akialakulóhatalmas lukban.

kép: edition.cnn.com

lead kép: nbcnews.com