Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Bejrutban eddig nem látott intenzitású jégeső tombolt

null

Finoman szólva is apokaliptikus eseménysornak lehettek tanúi, illetve átélői Libanon fővárosának lakói. Bejrut egyébként is beégett az emlékezetünkbe a robbanás miatt, most azonban az időjárás mutatta meg, mire is képes.

kép: H.K twitter

Egy szupercella érkezett a város fölé, mely jelentős mennyiségű csapadékot is hozott magával. A helyi meteorológiai állomáson 25 perc leforgása alatt 50 mm csapadékot regisztráltak, ami olyan, mintha 50 liternyi vizet zúdítanának minden egyes négyzetméternyi területre.

kép: H.K twitter

A csapadék kerek egy órán keresztül jég formájában érkezett, melyet a szakemberek példa nélküli történelmi eseménynek minősítettek, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen ennyi idő alatt tetemes mennyiségű jéggel kellett szembenéznie a város lakosságának.

Mindemellett a szupercella jelentőslehűléstis hozott magával. Kicsit talán a Holnapután filmre is emlékeztetett a folyamat, hiszen néhány perc leforgása alatt a 21°C-ról 13,5°C-ra süllyedt a hőmérő higanyszála.

Azt, hogy a jeges áradat mekkora károkat okozott avárosban, egyelőre nem lehet tudni, de szerencsére eddig halálos áldozatokról nem érkeztek hírek.

kép: H.K twitter

lead kép: youtube.com