Június 16. Vasárnap, Jusztin

Bejrutban eddig nem látott intenzitású jégeső tombolt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Finoman szólva is apokaliptikus eseménysornak lehettek tanúi, illetve átélői Libanon fővárosának lakói. Bejrut egyébként is beégett az emlékezetünkbe a robbanás miatt, most azonban az időjárás mutatta meg, mire is képes.

kép: H.K twitter

Egy szupercella érkezett a város fölé, mely jelentős mennyiségű csapadékot is hozott magával. A helyi meteorológiai állomáson 25 perc leforgása alatt 50 mm csapadékot regisztráltak, ami olyan, mintha 50 liternyi vizet zúdítanának minden egyes négyzetméternyi területre.

kép: H.K twitter

A csapadék kerek egy órán keresztül jég formájában érkezett, melyet a szakemberek példa nélküli történelmi eseménynek minősítettek, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen ennyi idő alatt tetemes mennyiségű jéggel kellett szembenéznie a város lakosságának.

Mindemellett a szupercella jelentőslehűléstis hozott magával. Kicsit talán a Holnapután filmre is emlékeztetett a folyamat, hiszen néhány perc leforgása alatt a 21°C-ról 13,5°C-ra süllyedt a hőmérő higanyszála.

Azt, hogy a jeges áradat mekkora károkat okozott avárosban, egyelőre nem lehet tudni, de szerencsére eddig halálos áldozatokról nem érkeztek hírek.

kép: H.K twitter

lead kép: youtube.com