Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Vamco Vietnámot sem kímélte - itt már egy hónapja nincs megállás a viharok sorában

null

Vamaco, a szezon 22. nevezett tájfunja végül elérte Vietnámot is, ahol idén a 13. viharként kezdett tombolásba. A helyiek számára - mely kifejezés mintegy 8 millió embert takar - egyszerűen nem volt szünet október hónapban sem a viharok tekintetében.

kép: euroweeklynews.com

Hiába kezdik meg a károk helyreállítását,érkezikaz újabb vihar, egy újabb tájfun, mely mindent lerombol, és az egész folyamatot lehetelölrőlkezdeni.Vamacois ebbe a sorba állt be, és pusztításával Vietnámban a halálos áldozatok száma mostanra 230 fölé emelkedett. Mintegy 400 000 házat tettek tönkre a viharok, a gazdasági veszteségeket nem is említve.

kép: Handout - reuters

A tengeren a halászati tilalom továbbra is fennáll, sok hajó esetében pedig nem is lenne megvalósítható az indulás, hiszen a hullámzás komoly károkat okozott bennük. A part menti házak esetében is a hullámzás jelentette a legnagyobb kihívást.

kép: Quang Hai-Kinhtedothi.vn

Bár a szárazföld felett a viharok fokozatosan veszítenek erejükből, majd eloszlanak, a heves esőzések miatt a kialakuló földcsuszamlások veszélye továbbra is fennáll.

kép: Quang Hai-Kinhtedothi.vn

lead kép: edition.cnn.com