Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Goni után érkezik Atsani

null

Rájár a rúd a Fülöp-szigetekre, de tulajdonképpen az egész ázsiai régióra, különösképpen azokra az államokra, melyek a Csendes-óceán partján találhatóak. Itt ugyanis rombol a csendes-óceáni viharszezon, ez a tájfunok hazája.

kép: Nino N Luces/ Reuters

Nemsokkal ezelőtt a szigetek és a szárazföld is kénytelen volt kivárniGonitombolását. ASupertájfuna valaha mért legerősebb tájfun címet tudhatja magáénak, de fellélegezni nem sok ideje maradt a régiónak.

kép: AP

Gonisarkában ott toporogAtsaniis, mely most még “csak” trópusi viharként van jelen a régióban, 95 km/h-ás tartós szelekkel, és 130 km/-ás széllökésekkel, de ez sajnos nemsokára változni fog.

kép: phys.org

Atsanitájfun erősséget fog elérni, és nem csak a Fülöp-szigeteket, hanem akár Vietnámot is fenyegeti, ahol az utóbbi néhány hétben egymást érik a természeti katasztrófák.

kép: AP

A kialakuló tájfun útját egyelőre pontosan meghatározni nem lehet, ahogyan azt sem tudják biztosan megmondani, milyen erőre tehet szert a rendszer, de a heves esőzések, a durva széllökések és a viharrohamok az érintett részeken mindenhol várhatóak.

kép: Eloisa Lopez/Reuters

lead kép: earthobservatory.nasa.gov