Július 15. Hétfő, Henrik, Roland

Tornádó pusztított Antwerpenben is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Antwerpen, a gyémánt fővárosa nem éppen szerencsés időszakát éli, már legalábbis időjárási szempontból biztosan nem. Nem is olyan régen történt, hogy a belga vezetés kénytelen volt vízkorlátozást bevezetni a szárazság miatt, ami természetesen a várost is érintette.

kép: vrt.be

Most egy szupercella okozott kellemetlen perceket a városban élőknek. Az ilyen időjárási jelenségek sajátja, hogy a szél iránya és ereje nagyon különbözik a felső és az alsó rétegekben. A szupercellás zivatarok esetében is az egész rendszer forogni kezd, ami nagyon látványos, és persze megteremti a lehetőségét a forgószelek kialakulásának is.

kép: Martijn Peters

Most is ez történt, és Antwerpen megismerkedhetett a valóságban is ennek a jelenségnek az erejével. A földet érő tornádó viszonylag szerencsés területetválasztott, mivel komolyabb károkat csupán egyetlen házban okozott.

kép: gva.be

A fákat azonban nem kímélte,egyes esetekbencsak kidöntötte azokat, de volt példa arra is, hogy gyökerestül tépte ki a földből az idősebb fákat is. A rombolás jelentős, de nagy szerencséreszemélyisérülés nem történt.

kép: polderke.com

lead kép: onswestbrabant.nl