Június 24. Hétfő, Iván

Alex a franciákkal és az olaszokkal kegyetlenkedett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Alex megérkezett Európába, és nem bánt kesztyűs kézzel sem a franciákkal, sem az olaszokkal. Sőt, tombolásából kijutott az összes környező országnak is, mindenhol jelentős károkat okozva az embereknek.

kép: wantedinmilan.com

A legrosszabbul mégis Franciaország és Olaszország járt, ahol Alex extrém mennyiségű esővel lepte meg az embereket. Az október eleji viharok hazánkban is komoly mennyiségű csapadékot eredményeztek, kiváltképp az Alpokalján, ahol 50 mm feletti mennyiséget is regisztráltak, mely a teljes októberi csapadékmennyiséget is meghaladja.

kép: wantedinmilan.com

kép: topnewstoday.live

Piemont régióban azonban ennél is rosszabb volt a helyzet. 1958 óta nem regisztráltak akkora mennyiségű esőt, mint most, mely bőven meghaladja a hazai extrém mennyiséget, hiszen eléri a 630 mm is.

kép: france24.com

Az eső villámáradásokat váltott ki, melynek következtében mostanáig 2 halálos áldozattal már mindenképpen számolni kell, 34 embert pedig továbbra is keresnek a hatóságok. A károk felmérése folyamatban van, de azt már most tudni lehet, hogy több száz ház vált teljesen lakhatatlanná, az utakban, középületekben és mezőgazdasági területekben esett károkról nem is beszélve.

kép: news.sky.com

lead kép: news.sky.com