Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Videon Cassilda vonulása a görögöknél

Világidőjárás
2020. szeptember 30. 08:00
null

Cassilda már letette a lantot, de biztosan megmarad az emlékezetünkben egy jó darabig. Nem csak azért, mert a vihart megelőzően amedicanenem igazán került szóba az időjárási jelenségek között, hanem ezért is, mert igencsak nagy károkat okozott.

kép: ebolabuzz.com

AIanosnéven is ismert viharrendszer Görögországban tombolt a leghevesebben, egészen pontosan Kefalónia, Ithaka,Zakinthosés a szárazföld középső területein. A vihar következtében több, mint 1000 embernek kellett elhagynia az otthonát, és három halálos áldozattal is számolni kellett.

kép: NASA-GSFC, Chris Kidd

A helyenként 135 km/h-valtombolómedicanenem csak hajókat süllyesztett el és fákat csavart ki a helyéről, de hidakat is romba döntött, és a hivatalos adatok szerint több, mint 5000 házat öntött el a hatalmas mennyiségű csapadék, amitCassildamagával hozott.

Egy videón jól nyomon lehetkövetni, merre tartott a vihar, és az is nagyon jól látszik, hogy rövid idő alatt helyenként akár 300 mm csapadékot is zúdított az emberek nyakába, így nem csoda, ha biztosan sokáig emlékszünk majd pusztítására.

kép: AP

lead kép: greekherald.com.au

esőmedicaneCassildaIanosembercsapadékhalálélet