Június 18. Kedd, Arnold, Levente

Tornádók okoztak károkat az olaszoknál

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A komoly károkat okozó viharokkal kapcsolatban Európa eddig viszonylag szerencsésnek mondhatta magát, hiszen nem találkozott velük olyan sűrűn. Ez azonban változóban van, ahogyan arra egy tanulmány is rámutatott már, illetve ahogyan azt egyre többször láthatjuk is.

Nem is olyan régen Verona került bajba egy vihar miatt, és nem kellett sokat várni arra, hogy az olaszok megint szembe találják magukat a természet dühével. Ezúttal az ország 7 régiója érintett a pusztításban, mely szeptember 24-25-én érte el a területet és okozott károkat Lombardia,FriuliVeneziaGiulia, Toszkána,Lazio, Campania,Basilicataés Szardínia régiókban.

A vihar nem csak heves esőzéseket hozott, hanem erős szeleket is. Előbbi sajnos földcsuszamlásokat is okozott, míg utóbbi fákat és villanyoszlopokat csavart ki a földből. Az események során egy ember életét vesztette.

A vihar a villámáradások mellett tornádókat is kitermelt, melyek elég erősek voltak ahhoz, hogy jelentős károkat okozzanak az épületekben és az útjukba kerülő autókban is.

képek és lead kép: Pavanator twitter