Június 21. Péntek, Alajos

Sally özönvízzel kecsegteti az USA-t

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Sallymár az USA partjainál kopogtat, egészen pontosanLouisianafövenyén toporog. Erősödése nem volt olyan intenzív, de így is sikerült elérnie a 155 km/h-ás tartós szélerősséget, ezzel pedig kettes kategóriájú hurrikánként landolt.

kép: duluthnewstribune.com

A viharrendszer igen nagy mennyiségű csapadékot szállít, ám olyan mélyen nem képes benyomulni a szárazföldbelsejébe, hogy komoly segítséget jelenthetne a tűzoltóknak, akik az USA történetének egyiklegkiterjedtebberdőtüzével birkóznak.

kép:RAMMB-CIRA

A part menti régiók azonban óriási veszélynek vannak kitéve, hiszen a csapadék mellett számolniuk kellSallyhullámokra gyakorolt hatásával is. A legtöbb helyen 1.5 méteres hullámokra számítanak, melyek mélyen benyomulnak majd a part menti települések házai közé, ám van olyan terület, ahol a közel 4 méteres hullámok megjelenése is reális veszély.

A part közelében az ekkora hullámok nem csak ritkák, de potenciálisan halálos veszélyt jelentenek mind a szörfösökre, mint a települések lakóira nézve.Sallylassan halad, vagyis azok a területek, melyek megízlelhetik a szállított csapadék mennyiségét tartósan is elárasztva maradhatnak, ráadásul a hölgy a tornádók kialakulásának valószínűségét is drasztikusan megemeli.

lead kép: cnn.com