Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Megjött a hideg az USA-ba is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Lassan megérkezik hozzánk is az ősz, cammogva, de gyors lehűlést okozva. Ugyan ez történik az USA északi részein is,csaképpen a cammogást nem az ősz, inkább a tél végzi.

kép: NWS Eastern Region twitter

Olyanhidegbetörésselkellett szembenéznie a lakosoknak, mely több tucat hidegrekordot döntött meg. Persze az ittenieket nem kell félteni, Minnesota és a többi északi állam sem arról híres, hogy az év nagy részében bikiniben lehetne időt tölteni.

Ennek ellenére szeptemberben kissé korai, hogy a minnesotai InternationalFalls-ban -5°Cotregisztráljanak, ahogyan az sem normális, hogy aNewYork állambeli New Hampshire –2,2°C-ot produkáljon szeptemberben.

kép: hertfordshirebc.co.uk

A meglepő hideg sajnos meglepően gyorsan érkezett, ami azzal is együtt jár, hogy sok helyen fagykárok is keletkeztek. Mivel egy héttel ezelőtt még bőven őszi időnek megfelelően alakultak a hőmérsékletek, így a zöldségek, és a fagyérzékeny növények is békésen ücsörögtek a kertekben. A mostani hidegbetörés azonban mindnek betett, de ez a kisebbik baj. Sok helyen a kerti csapok,és a fedetlen vezetékek is sérültek a fagyás következtében.

kép: readersdigest.ca

lead kép: kcc.ks.gov