Június 25. Kedd, Bocsárd

2 halálos áldozata is van a franciáknál bekövetkezett özönvíznek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Elképesztő pusztítást vitt véghez a franciáknál a heves esőzés. Dél-Franciaország több megyéjében is 200 mm közeli csapadékmennyiséget regisztráltak, de aGardmegyeiValleraugueközségben mindössze 6 óra alatt rekordmennyiségű, 468 mm eső esett. Az elmúlt 120 év legrosszabb esőzésén vannak túl a helyiek.

kép: Sapeurs Pompiers du Gard twitter

És akkor még a hegyekből lezúduló csapadékvízzel nem is számoltunk, vagyis a régió gyakorlatilag elsüllyedt. A villámáradások szinte mindenhol jellemzőek voltak, néhol földcsuszamlás is kialakult.

kép: Sapeurs Pompiers du Gard twitter

Számos utat és 5 hidat is le kellett zárni. Az áramellátás, sőt, néhol még a vízellátás is akadozott, vagy teljesen le is állt. A tűzoltóságnak is akadt munkája bőven, az áradás elől több száz embert kellett kimenekíteni.

Két ember számára a segítség már későn érkezett. Egy idős nőt a víz sodort el, egy férfi pedig egy földcsuszamlásban lelte halálát. Két személyt még most is keresnek a hatóságok.

kép: Pompiers de France twitter

Az esőzéseket követően az anyagi kár jelentős, a kidőlő fák és villanyoszlopok a házakban, autókban tettek kárt, maga a víz pedig több száz épületet rongált meg és áztatott el.

kép: Pompiers de France twitter

lead kép: AFP